newyolkkitchen@gmail.com

subscribe by email



Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Poprzez korzystanie z niej, wyrażasz na to zgodę.
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of them.

/ in total

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl rondel Create your own banner at mybannermaker.com!

Kanapka a'la Monte Cristo

Saturday, May 2, 2015

Dzisiaj na śniadanie zapraszam do mnie :-). Przygotowałam prawdopodobnie najlepszą kanapkę, jaką kiedykolwiek zjecie. Intensywna w smaku, mocno serowa i naprawdę sycąca - czyli idealna na dobry początek dnia, na przykład do aromatycznej kawy.Today, I would like to invite you all for breakfast :-). I'm pretty sure that this is one of the best sandwiches that you will have ever eaten in your lives. It's a perfect sandwich for a good start in the day - and it tastes even better with a mug of your favourite, aromatic coffee.
Przepis na dwie kanapki.
SKŁADNIKI:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 50 g ulubionego sera (u mnie to camembert)
  • 2 liście sałaty 
  • pomidor 
  • kilka oliwek 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju smakowego (u mnie jest to olej czosnkowo – bazyliowy)
SPOSÓB WYKONANIA:
  1. Tosty wstawić do tostera tak, aby były chrupiące.
  2. Ser i pomidory pokroić w plastry.
  3. Oliwki przekroić na pół.
  4. Na tost położyć sałatę, ser, pomidory i oliwki, a następnie przykryć drugim tostem 
  5. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej.
  6. Obsmażyć kanapkę z obu stron tak, aby się lekko zarumieniła (można ją dociskać ręką, żeby żaden składnik nie wypadł).
  7.  
•••

This recipe is for two sandwiches.
INGRIDIENTS:
  • 4 slices of toast bread 
  • 50 g of your favourite cheese (I used camembert)
  • 2 leaves of lettuce
  • 1 tomato
  • a couple of olives
  • 2 spoons of olive oil or flavored oil (i used garlic and basil infused oil)
METHOD:
  1. Put the toast bread into a toaster and toast until it stiffens but does not turn brown.
  2. Slice cheese and tomatoes into pieces.
  3. Cut the olives.
  4. Put salad, cheese, tomatoes, and olives on one toast and cover it with the second one.
  5. Heat the pan with oil.
  6. Fry the sandwich on both sides.

No comments:

Post a Comment