newyolkkitchen@gmail.com

subscribe by email



Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Poprzez korzystanie z niej, wyrażasz na to zgodę.
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of them.

/ in total

Durszlak.pl Lista Blogów Kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl rondel Create your own banner at mybannermaker.com!

Supersernik

Friday, May 1, 2015

Pomimo że majówka nie zapowiada się tak pięknie, jakby się chciało, to wiosenna atmosfera może zagościć przynajmniej na stole. W tym poście zapraszam na pyszny i lekki sernik, który dodatkowo jest super szybki i prosty w wykonaniu. Podany ze świeżymi truskawkami stanowi idealne połączenie.Although the weather during the current spring break isn't as beautiful as we all would want it to be, there is actually a way to bring spring into our homes. In this blog post I would like to show you how to make a delicious, light cheesecake, which is really quick and simple to make.

Przepis na blachę o średnicy 30 cm.
SKŁADNIKI:
  • 1 kg sera na sernik 
  • 9 jajek 
  • 210 g cukru
  • 10g cukru waniliowego 
  • 50 g masła
  • 3 łyżki mąki pszennej 
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • starta skórka z cytryny
SPOSÓB WYKONANIA:
  1. Białka oddzielić od żółtek.
  2. Do żółtek dodać cukier, cukier waniliowy oraz skórkę z cytryny. Ubić mikserem na gładką masę. 
  3. Masło roztopić i ostudzić.
  4. Do masy jajecznej dodać ser, mąki oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać
  5. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z resztą składników. 
  6. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia bądź wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
  7. Sernik wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec 20-25 minut.
    Uwaga! Sernik pieczemy w kąpieli wodnej.
  8. Po upływie wyznaczonego czasu, wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik na około pół godziny. 

•••

The recipe is for a 30 cm cake tin (a diameter of 12 inches).
INGRIDIENTS:
  • 1 kg cream cheese 
  • 9 eggs
  • 210 g sugar
  • 10g vanilla sugar
  • 50 g butter
  • 3 spoons of wheat flour
  • 1 spoon of potate flour 
  • 1 teaspoon of baking soda 
  • grated lemon peel
METHOD:
  1. Separate yolks from whites.
  2. Put yolks, vanilla sugar, sugar, and lemon peel into a bowl. Beat them all together until smooth.
  3. Melt the butter and wait for it to cool slightly. Add it into the bowl.
  4. Add cheese, both flours and baking soda into the bowl. Mix everything thoroughly.
  5. Beat the egg whites until stiff and add them to the rest of the ingridients.
  6. Put baking paper in the cake tin or smear it with butter and sprinkle with flour.
  7. Pour the cheesecake into a cake form and put it into the oven preheated to 170°C (340°F) for 30 minutes. After 30 minutes reduce the temperature to 150°C (300°F) and bake it for 20-25 minutes.
    It is highly important to bake the cheesecake in a water bath.
  8. When finished, turn off the oven, Keep the cheesecake in the oven for about 30 minutes to cool slightly.

No comments:

Post a Comment