Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Poprzez korzystanie z niej, wyrażasz na to zgodę. This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of them.
/ in total
Zielona kanapka z fetą i awokado
Saturday, June 13, 2015
Dzisiejszy przepis (skierowany do fanów fety - warto uściślić: chodzi mi o ser feta - i awokado) nadaje się na śniadanie, lunch czy kolację. Połączenie kremowego, lekko kwaskowatego (przez dodanie cytryny) awokado ze słoną fetą, niezależnie od pory dnia i pogody z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Przepis na dwie kanapki.
SKŁADNIKI:
2 bagietki
liście sałaty
70 g sera feta
sos awokado z poniższego przepisu
SPOSÓB WYKONANIA:
Bułki przetnij w pół (ale nie do końca, bo ma powstać duża szpara na resztę składników).
Wstaw na 3-4 min do nagrzanego do 200°C piekarnika
Do gorących bułek włóż sałatę, następnie sos z awokado, a wierzch posyp fetą.
SKŁADNIKI NA SOS:
1 nieduże awokado
sól
pieprz
2-3 łyżki soku z cytryny
szczypta słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
SPOSÓB WYKONANIA:
Awokado przekrój na pół, wyjmij wnętrze, wyrzuć pestkę i zgnieć na masę (może być z małymi grudkami).
No comments:
Post a Comment