Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Poprzez korzystanie z niej, wyrażasz na to zgodę. This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of them.
Wczoraj mój młodszy brat złamał rękę na rowerze i niestety konieczne są szwy i operacja... a co najgorsze, pobyt w szpitalu. Jako troskliwa siostra, przygotowałam dla niego pyszne i zdrowe babeczki, aby chociaż trochę umilić mu czas. A ponieważ Tomek (mój brat) jest fanem masła orzechowego, to właśnie ten
smakołyk dodałam do środka.
Przepis na 7 babeczek.
SKŁADNIKI:
120 g mąki owsianej (zmiksowanych płatków owsianych)
80 ml mleka
125 g jogurtu greckiego
3 łyżki miodu (lub innego... słodzidła)
łyżka siemienia lnianego
łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki oleju rzepakowego
łyżka mąki żytniej
opcjonalnie: masło orzechowe jako nadzienie
Wszystkie składniki połączyć w jednej misce.
Wstawić do nagrzanego na 180°C piekarnika na ok. 20 min.